Tarih: 07.11.2022 13:08

ADALARDA HALK TOPLANTILARI YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

ADALARDA HALK TOPLANTILARI YAPILDI

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Belediye Yönetimi, dört adada düzenledikleri toplantılarda ada halkıyla bir araya geldi.

  Adalar Belediyesi, Ekim Ayı boyunca halk toplantıları düzenledi. Sırasıyla Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada’da gerçekleşen toplantılara işçisinden, öğrencisine; akademisyeninden ev emekçisine kadar çok sayıda ada sakini katıldı. Halkın talep ve önerilerini dinleyen Belediye Başkanı Erdem Gül ve Belediye Yönetimi, daha güzel, daha sorunsuz bir ada için dayanışmayı daha da büyütmek gerektiğini vurguladılar.  

GÜL: ZORULUKLARI AŞACAĞIZ

  Toplantıların açılış konuşmalarını yapan Başkan Gül, ülkenin içinde bulunduğu “zor” duruma dikkat çekerken, umutlu olmak gerektiğini, zorlukları hep birlikte, ülke olarak aşacaklarını şu sözlerle dile getirdi: “Memleket zor zamanlardan geçiyor. Belediye olarak da halk olarak da zor zamanlardan geçiyoruz. Zor zamanlar bitmiyor, derinleştikçe derinleşiyor. Sahip olduğumuz hakları, demokratik hakları korumak zor, geliştirmek zor, savunmak zor. Ekmeğimizi kazanmak, ekmeğimizi savunmak zor. Kaliteli hizmet alma hakkımız var ama bu haklarımızı alabilmemiz zor. Çocuklarımıza daha güzel, daha kaliteli bir yaşam sunmak gerekirken, bunları sağlamak zor. Yaşam biçimi, dini, dili, ırkı nedir diye bakmadan, tüm kimliklerinin hakkını vererek bir arada yaşamak da bu ülkede maalesef zor. Sert bir iklimde yaşıyoruz. Yerel yönetimler, belediyeler sert bir iklimde zor zamanlar geçiriyor.”      Başkan Gül'ün yerel yönetimlere ve umuda dair mesajı da vardı: “Bu denli fakirleştiğimiz ve baskı altında kaldığımız bu dönemde yerel yönetimler pahalı, çılgın projeler yapmak yerine, daha dayanışmacı bir yol izlemeli, birlik ve kardeşlik içinde olmalı. Birbirinin paçasından çekerek, birbirini yere düşürmeye çalışarak değil; düşeni yerden kaldırmaya çalışan bir anlayışla ilerlemeli. Tehdit etmeyen, vatandaşına parmak sallamayan, korkutmayan bir yerel yönetim anlayışı savunmalı. Çok korkutulmuş bir toplumuz. Yerel yönetimler ve belediyeler de halkı zaman zaman korkutmuşlar, baskı aracı olmuşlar. Korkutmayan, baskı aracı olmayan, partisel ayrımcılık yapmadan çalışan, eşit yerel yönetimlerimiz olmalı. Dolayısıyla bir korku değil, umut iklimi lazım hepimize.” “İstanbul’un ve ülkemizin diğer yerlerine kıyasla Adalar çok farklı bir yerde duruyor. Türkiye’nin gidişatının tam tersi bir noktadayız. Kaosun, çatışmanın olmadığı, daha barışık, daha dayanışmacı bir iklimde yaşıyoruz ve bu bizler için avantajdır” diyen Başkan Gül, her geçen gün artan hayat pahalılığına ve halkın daha da yoksullaşmasına dikkat çekerken, gelecek güzel günler için umudu asla yitirmemek gerektiğini söyledi.

İSTANBUL GAZETEM / ADALAR HABERİ 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —