Tarih: 26.01.2023 10:26

Adalar’da Uğur Mumcu Anması

Facebook Twitter Linked-in

Adalar’da Uğur Mumcu Anması

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Uğur Mumcu'yu anlatırken, adalet ve demokrasi mücadelesi vermiş ve bu uğurda bedeller ödemiş tüm kayıpları bir bir andı.

  Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 30'uncu yıl dönümünde Adalarda bir kez daha saygı ve özlemle anıldı. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, CHP Adalar İlçe Başkanlığı tarafından Büyükada Yüksek Kahve’de düzenlenen söyleşiye katıldı. Ocak ayının bütün kayıplarını anan Başkan Gül, 19 Ocak'ta gerçekleştirilen Hrant Dink anmasını hatırlatırken, 'Hrant'ın oğlu Arant ve Uğur Mumcu'nun kızı Özge orada yan yana, kol kolaydı' dedi. Başkan Gül, dünün karanlığını ve bugünü şu sözlerle anlattı: ' 90'lı yıllar karanlık yıllardı; gazeteciler, aydınlar katledilirdi. Bugün gazeteciler sokak ortasında öldürülmüyor olabilir ama hapislerde çürütülüyor, çürütülmek isteniyor. Ve Uğur Mumcu bugün yaşasaydı hapiste olurdu. Uğur Mumcu, yalnızca bir gazeteci değildi, Türkiye'nin aydınlık yarınları için mücadele eden bir dava insanıydı.'  

'MAYIS AYI GÜZELDİR...'

  Ülkemizin içinde bulunduğu zor duruma da dikkat çeken Başkan Erdem Gül, 'Bu halk çok acı çekti. Ama umutsuz olmayalım. Mayıs ayı güzeldir, umutludur... Bu korku iklimini Mayıs'ta dağıtacağız.' diye konuştu. Etkinliğe ev sahipliği yapan CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat da, Uğur Mumcu'yu, Gaffar Okkan'ı, Metin Göktepe'yi, Hrant Dink'i bir bir anarken, cinayet davalarının üstünün bilinçli bir şekilde kapatıldığını, karanlık güçlerin bulunmak istenmediğinin altını çizerken, 'Faili meçhul değil, faili belli olan bu katliamlar elbet bir gün aydınlatılacaktır' dedi. Program, Adalar Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Orhan Yazar'ın Uğur Mumcu için verdiği dinleti ile son buldu.  

ADALAR 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —