SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN!

Haberi Sesli Oku

ANADOLU ÜMRANİYE’DE BULUŞTU: BİNLERCE KİŞİ YÖRESEL GÜNLER FESTİVALİNE AKIN ETTİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, “Her bir yöremizin tatlarını, kültürlerini az da olsa tanımış olduk organizasyonda emeği geçen başta Belediye Başkanımız İsmet Yıldırım olmak üzere, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ANADOLU ÜMRANİYE’DE BULUŞTU: BİNLERCE KİŞİ YÖRESEL GÜNLER FESTİVALİNE AKIN ETTİ

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve 20 gün sürecek olan Yöresel Günler Festivali başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tek tek stantları dolaşarak vatandaşlara kendi elleriyle ikramda bulundu.

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçenin kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü iklimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Yöresel Günler Festivali, Ümraniye Santral Meydanı’nda başladı. Festivalde, 30 ilin dernek ve federasyonlarının da bulunduğu stantlarda yöresel lezzetler ve kültürler tanıtılıyor.

Mehter takımı ve folklar ekibinin gösterisi ile başlayan festivale Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Tuğba Işık Ercan ve Hulki Cevizoğlu ile Stk temsilcileri katıldı. Anadolu’nun farklı lezzetlerinin yer aldığı festivalde vatandaşlar birçok şehrin yöresel lezzetlerini tatma fırsatı buldu. Muhteşem lezzetler, İstanbullulara sunulurken yerel sanatçılarda konserleriyle bu lezzetlere eşlik etti.

Anadolu’nun güzelliklerini Ümraniye’mizde yaşatıyoruz

Festivalde bir konuşmasına gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Bir ilki daha başarıyoruz. Hepimiz Anadolu’nun farklı yerlerinden gelsek de Anadolu’nun güzelliklerini İstanbul’da, Ümraniye’mizde yaşatıyoruz. Kardeşlik sevgi, saygı ve dostluklar burada daha da çok gelişiyor. Bir ramazan havasını Ümraniye’mizde tekrar tesis ediyoruz. İnşallah bu tür etkinliklerimizin devamı gelecektir” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, “Her bir yöremizin tatlarını, kültürlerini az da olsa tanımış olduk organizasyonda emeği geçen başta Belediye Başkanımız İsmet Yıldırım olmak üzere, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu ise “Bugün kendimi Giresun’a gelmiş gibi hissediyorum. Burada çok güzel bir atmosfer oluşturulmuş. Festivalde emeği geçen Belediye Başkanımız ve tüm ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

Yöresel sanatçılar, söyledikleri şarkılar ve türkülerle Ümraniyeliler’e coşkulu bir gece yaşattı. Festival boyunca yörelere ait halk oyunları ekipleri ve 30 ilin yerel sanatçıları her akşam renkli performansları ile vatandaşlarla buluşacak. Ümraniye’den Anadolu’ya Yöresel Geceler, Cumartesi günü Ümraniye Santral Meydanı’nda Artvin ve Yozgat Gecesi ile devam edecek.

 

Tarih: 10.09.2023 13:14 Güncelleme: 16.09.2023 10:26

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara 'dan ilk mektup

Amasya’da halk gününe katılan 8 aylık hamile Roman kadın, dini nikahlı eşiyle Amasya Valisi Önder Bakan’dan resmi nikah talebinde bulundu

AK Parti Amasya İl Gençlik Kolları GençFest’te

Sarıyer'li Muhtarlar Muharrem Yavuz dedi

ENGELLİLER GÜNDÜZ HİZMET MERKEZİ KÂĞITHANE’DE ENGELLİ BİREYLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Ümraniye Bilim Merkezi Hizmete Açıldı

EUROLEAGUE FİNAL HEYECANI ÜSKÜDAR’DA YAŞANACAK

Kâğıthane Belediyesi'nin El Yapımı Kâğıt Atölyesi, İstanbul Gazetem Kağıthane'nin tek gazetesi

FATİH SULTAN MEHMET TABİAT PARKI NİKÂH SEZONUNA HAZIR, Kağıthane gazetesi İstanbul Gazetem tek gazeteniz!

KÂĞITHANE’DE HİZMETLER MAHALLE MAHALLE ANLATILDI, Kağıthane'nin tek gazetesi, İstanbul Gazetem Kağıthane

MUTLULUĞA İLK ADIMI KÂĞITHANE’DE ATTILAR, Kağıthane'nin tek gazetesi, İstanbul Gazetem Kağıthane haberleri

Amasya Üniversitesi'nde düzenlenen "Azerbaycan Mahnıları" konseri

19 Mayıs Adalar’da Coşkuyla Kutlandı

SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ'NİN 12. GÖRKEMLİ TÖRENLE BAŞLADI

ATTDER İstanbul İl Başkanı Yasemin Leyla Dursun, “Kariyer Günleri 2025” Programında Gençlerle Buluşuyor

Üsküdar Belediyesi Basın Açıklaması

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ Bİ’MOLA ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE BAHAR ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

Üsküdar'da 19 Mayıs coşkusu Mor ve Ötesi izleyenlere coşkulu anlar sunacak

Kadıköy’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlanacak

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN ‘İLK ADIM’ ANMASI

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

BEYLİKDÜZÜ’NÜN ÖZEL SPORCULARI TURNUVADA TER DÖKTÜ

19 Mayıs’ta bayram coşkusu İzmir’de yaşanacak, izmir Büyükşehir Belediyesi haberleri

Eyüpsultan Belediyesi’nin kadınlara özel eğitim projesi ESMEK’lerde, Kadınlara özel Zihinsel Arınma ve Meditasyon Kursları

Şile’nin En Büyük 87 Kişilik Çocuk Korosundan Muhteşem Performans!..

BEYLİKDÜZÜ’NÜN ÖZEL SPORCULARI MASA TENİSİNDE TER DÖKTÜ

Amasya Üniversitesi İmaret Bilim Kültür Sanat Merkezi

SARIYER'DE MECLİS KARIŞTI, TÜRKİYE BU VİDEOYA KİTLENDİ!

BEŞİKTAŞ’TA ENGELLİLER HAFTASI RENKLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

ATAŞEHİR BİRLİKTE KAZANIYOR BİR YILDA 60 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Yükleniyor