SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN!

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

BEŞİKTAŞ / İSTANBUL GAZETEM

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Beşiktaş Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Zübeyde Ana Kültür Merkezi’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Rasim Şişman’ın da katıldığı etkinliklerde kadın dayanışmasına ve toplumsal eşitsizliğin en önemli boyutlarından biri olan kadın yoksulluğuna dikkat çekildi.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Rasim Şişman, kadınların sorunlarını kadınlardan dinlemeye ve onlarla birlikte çözüm üretmeye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“YOKSULLUK GİDEREK KADINLAŞIYOR!”

8 Mart kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilki, önemli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen “Yoksulluğun Kadın Yüzü” başlıklı panel oldu. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Vekili Rasim Şişman, bugün kadınların mücadelesi için bir arada olduklarını kaydederek şunları söyledi;

“8 Mart, eşitsizlikle, adaletsizlikle, şiddetle tarih boyunca mücadele eden ve halen bu mücadeleyi sürdüren kadınların günüdür. . Biliyorum ki bugün buradaki tüm kadınlar, asırlardır süren bu mücadeleden aldıkları ilhamla yanımızdalar. Bugün gündemimizde en yoğun olan konu kadın yoksulluğudur. Kadınlar, yoksulluğun en ağır yüklerini omuzlarında taşıyorlar. Hatta daha ağırı ne biliyor musunuz, yoksulluk giderek kadınlaşıyor.

Peki, ne demek yoksulluğun kadınlaşması? Bu kısmı biraz açmak isterim. Ne yazık ki 21. yüzyılda dahi kadınların kaynaklara ve gelire ulaşması erkekler kadar kolay değil. Kadınlar mülkiyet ve gelir üzerinden erkeklerle eşit söz hakkına sahip değil. Kadınların ev içindeki emeği ekonomik bir değer olarak kabul edilmiyor. Devlet tarafından sağlanmayan birçok hizmeti kadınlar karşılıksız olarak üstleniyor. Çocuk ve yaşlı bakımına yeterli kaynağın ayrılmaması, kreş ücretlerinin yüksekliği hasta yaşlı ve çocuk bakımının kadınların omuzuna yüklenmesine yol açıyor. Hepsinden daha vahimi kadınların birer kahraman gibi omuzlarına aldıkları bütün yük toplum tarafından bunlar için biçilmiş bir kaftan, bir doğal görev olarak kabul ediliyor.”

 

 

“AMACIMIZ, BEŞİKTAŞ’TA KADINLARIN ÖZGÜR, GÜVENDE VE NEŞE İÇİNDE YAŞAMASI”

Beşiktaş’ta ve İstanbul’da kadınların yükünü hafifletmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Şişman, şu ifadeleri kullandı;

“Kadınların sosyal hayatta, istihdamda, eğitimde, sanatta ve sporda kısaca yaşamın her alanında en az erkekler kadar var olmaları ve gelişimleri için projeler üretmeye devam ediyoruz. Kadınların çocuklarını güvenle bırakıp sosyal hayata, istihdama karışabilecekleri kreşler açıyoruz.

Bir amacımız var; Beşiktaş’ta kadınların özgür, güvende ve neşe içinde yaşamaları. Bunun için çok yoğun bir biçimde çalışmaya devam edeceğiz ve en önemlisi kadınların sorunlarını kadınlardan dinlemeye onlarla birlikte çözüm aramaya devam edeceğiz. Bugün burada konuşmak elbette çok kıymetli çünkü sizin anlattıklarınız yerel yöneticiler olarak bizlere yol gösterecek. Bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü şimdiden kutluyorum.” şeklinde konuştu.

KADIN YOKSULLUĞUNA KARŞI DAYANIŞMA

Başkan Vekili Rasim Şişman’ın konuşmasının ardından gerçekleşen ve yoğun ilgi gören panele, İTÜ İşletme Fakültesi’nden Ekonomi Profesörü İpek İlkkaracan, Konuşmamız Gerek Derneği’nden Fer Özgüler ve Kadınlar Matinesi kurucusu Nestereren Görgülü Şencan konuşmacı olarak katıldı.

Toplumsal eşitsizliğin en önemli boyutlarından biri olan kadın yoksulluğunun konuşulduğu panelde; kadınların dünyanın birçok yerinde eğitim, istihdam, sosyal haklar ve ekonomik fırsatlar açısından ciddi engellerle karşı karşıya kaldıkları vurgulandı. Kadın yoksulluğunun nedenleri, etkileri ve çözüm yolları da ele alındı.

Etkinlik kapsamında, İstanbul’un farklı noktalarından kadınların düzenli olarak bir araya geldiği Kadınlar Matinesi topluluğu tarafından bir mezat etkinliği gerçekleştirildi. Kadın dayanışmasına ilham veren bu etkinlik, katılımcılara anlamlı bir deneyim sundu.

 

 



Şişli Belediyesi Kamuoyuna Açıklama yaptı

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN 3. KENT LOKANTASI HİZMETE GİRDİ

Şile Bezi El Dokuma Tezgahlarının Sesi Halk Eğitim Merkezinde Duyulmaya Devam Ediyor!..

Küçükçekmece Belediyesi, Ramazan’ın bereketini ilçedeki 5 ayrı noktada kurduğu iftar sofraları

Başkan Balcıoğlu, Büyükçavuşlu Mahallesi’nde İftar Programına Katıldı

BAŞKAN ÇAYKARA’DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Varol Kısa 8.500 kişiyle canlı yayında youtube de rekor kırdı, konu AK Parti Sarıyer oldu

Başkan Aksu, Ordulu Hemşerileriyle İftarda Buluştu

Sarıyer Belediyesinde ders gibi meclis toplantısı yapıldı. Öğretmen Meltem Pir !

Sarıyer'de "İz Bırakan Kadınlar Projesi

Beylikdüzü Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Her Gün 3 Bin Kişiye İftar Yemeği

Başkan Akpolat, Adalar Mimoza Festivali ‘Mimofest’ için ürünleri kendi elleriyle hazırladı

Üsküdar Belediyesi, Ünalan Mahallesi’nde Kent Lokantası ve Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında

Ümraniye Belediyesi Ramazan Çadırı kurdu

Sarıyer Spor 1 - Kastamonu Spor 1

Galatasaray: 3 - Kasımpaşa: 3

Beşiktaş: 2 - Kayserispor: 0

Giresun Belediyesi Ramazan programı

Fiolas, yeni parfüm koleksiyonunu tanıttı

PUMA Speedcat’in dönüşü, hız, stil ve modanın buluştuğu unutulmaz geceyle kutlandı

Ramazan günlerinde, Abdullah Ağırkan 50 ailenin yüzünü güldürdü

Sarıyer haberleri, neden tek gazete İstanbul Gazetem

RAMAZAN’IN BEREKETİ VE COŞKUSU GAZİOSMANPAŞA’YI SARDI

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NE AVRUPA KONSEYİ’NDEN ÖDÜL

SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ NECMETTİN ÇALIŞKAN TRABZON'DA

BEYLİKDÜZÜ'NDE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ MART AYINDA DA DOPDOLU

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.