SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN!

Haberi Sesli Oku
Tarih: 12.02.2025 15:50

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN DİJİTAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİ

Beylikdüzü yerel haberler, İstanbul Gazetem Beylikdüzü

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN DİJİTAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİ

Beylikdüzü Belediyesi, yaş almış bireylerin dijital dünyada daha bilinçli ve güvenli bir şekilde yer alabilmesi amacıyla dijital ve finansal okuryazarlık eğitimi düzenliyor. Yapılan eğitimlerde; internet güvenliği, dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemler ve e-Devlet ile e-Nabız gibi yaygın kullanılan dijital uygulamaların kullanımı gibi konular ele alınıyor. Beylikdüzü Gürpınar Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ilki gerçekleşen eğitime katılan vatandaşlar akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi dijital cihazların temel kullanımını öğrenirken, internetten güvenli alışveriş yapma, şifre yönetimi ve kişisel verilerin korunması gibi konularda da bilgilendiriliyor.

 

 

Beylikdüzü Belediyesi, yaş almış bireylerin dijital dünyada daha bilinçli ve güvenli hareket edebilmeleri için dijital ve finansal okuryazarlık eğitimi düzenliyor. Gerçekleşen eğitimlerde, güvenli internet kullanımı, dolandırıcılıktan korunma ve çevrimiçi işlemler konusunda bilgilendirme yapılıyor. Eğitimlerde, yaş almış bireylerin internette daha güvenli vakit geçirebilmeleri için alınması gereken önlemler üzerinde duruluyor. Katılımcılara, şifre yönetimi, kişisel verilerin korunması ve dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkat edilmesi gereken noktalar detaylı bir şekilde aktarılırken, sosyal medya kullanımı konusunda da bilinçlendirme yapılarak sahte hesaplar ve dolandırıcılık tuzaklarına karşı nasıl korunabilecekleri anlatılıyor.

 

E-Devlet ve E-Nabız kullanımı uygulamalı olarak anlatılıyor

 

 

Beylikdüzü Gürpınar Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ilki gerçekleşen eğitim programında, e-Devlet ve e-Nabız gibi yaygın kullanılan uygulamaların pratik kullanımına yönelik bilgiler de uygulamalı olarak aktarıldı. Yaş almış bireylere, bu platformlar üzerinden nasıl işlem yapabilecekleri adım adım gösterildi. Özellikle hastane randevusu alma, SGK hizmet dökümü sorgulama, fatura ödeme gibi günlük hayatta sık kullanılan işlemler konusunda bilgilendirme yapıldı. Bir sonraki eğitimlerin duyurularının belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden yapılacağını belirten yetkililer isteyen vatandaşların ücretsiz olan bu eğitimlere katılabileceğini dile getirdi.

 

 

SARIYER'de mahalleleri birleştirelim! Yazan Varol KISA

Sancaktepe’de hizmet dolu 1 yıl

AMASYA VALİLİĞİ DUYURU

ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI

GAZİOSMANPAŞA’DA SOKAK HAYVANLARI İÇİN GOPVET YOLA ÇIKTI

CHP Kağıthane Meclis Üyesi Ali Ateş "Bu ilçeyi bu hale getiren sizlersiniz!"

KARTAL İLÇESİNDE HALKA YAKIN BAŞKAN HAYDAR GÖKSOY

Amasya'da Türk Polis Teşkilatının 180. kuruluş yıldönümü kutlandı

Kartal Belediyesi İhale yolsuzluğu iddiaları Ulusal basın'da, İBB Meclis Üyesi Adem Yıldız anlattı!

Çocuklar ve gençler, 13 Nisan’da Bağlarbaşı Kültür Merkezi avlusunda başlayacak Mini Fest 2 etkinliğiyle unutulmaz anlar yaşayacak

AMASYA BAROSU 5 NİSAN AVUKATLARI GÜNÜ "HUKUKA SAYGI" YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

Amasya Vali Bakan ile Eşi Hanımefendi, Otizm Farkındalık Günü Programında

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: Eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar birçok alanda otizmli bireylerimizin hayatına dokunan projeleri hayata geçiriyor,

Çubuk Belediyesi'nden 110 Milyonluk Yatırım

YOLSUZLUK VE RANT DÜZENİ ÜZERİNE

İstanbul Valisi Davut Gül Kağıthane'de balık ikram etti !

Kartal Belediye Başkanı kim? Hiç gördünüz mü? En son ne zaman gördünüz?

Trump, Amerika'yı “aldattığını” iddia ettiği ülkelere ek vergi

Kağıthane'de Otizmli genç yetenek Ali Doğan sergi açıyor!

AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI BAYRAMLAŞMA PROGRAMINDA GÜVEN TAZELEDİ

BAŞKAN AKPOLAT MALTEPE'DE SANDIĞI GETİRİN ADAYIMIZI BIRAKIN ÇAĞRISI YAPTI

Amasya 'da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İstanbul Maltepe'de mitinge destek verdi

GAZİOSMANPAŞA, RAMAZAN BAYRAMI’NA HAZIR

KADIN FUTBOLUNDA DERBİ HEYECANI GAZİOSMANPAŞA’DA YAŞANDI, TEK GAZETE İSTANBUL GAZETEM CANLI

CHP 81 İL BAŞKANI

Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası

Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı ön seçiminde oyunu kullandı

Bahçelievler Belediyesi iftar sofraları devam ediyor

İBB VE BEYLİKDÜZÜ BAŞKAN VEKİLLERİNİ SEÇİYOR

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.