Eyüpsultan, Artİstanbul Feshane’de Çocuk Hakları Paneli: Farkındalık yaratmamız lazım

“ŞEHRİN TAMAMINDA DUYURULMASI VE FARKINDALIĞIN ARTIRIL-MASI LAZIM”

Eyüpsultan, Artİstanbul Feshane’de Çocuk Hakları Paneli: Farkındalık yaratmamız lazım

Eyüpsultan Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş birliğinde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle “Çocuk Hakları Paneli” düzenledi. Panelde yaptığı konuşmada çocuk hak-ları konusunda farkındalığın artırılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Özmen, “Burada konuşu-lanların, buradaki tespitlerin burayla sınırlı kalmayacak şekilde şehrin tamamında duyurulması ve farkındalığın artırılması lazım” dedi.

Çocuklarımızın haklarını korumak ve farkındalık yaratmak amacıyla Artİstanbul Feshane’de düzen-lenen “Çocuk Hakları Paneli” paneline, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, eşi Yeşim Özmen, Eyüpsultan Belediyesi Birim Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı

Geleceğimiz olan çocuklarımızın haklarına hep birlikte sahip çıkalım mesajının verildiği panelin moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdullah Karatay yaparken, konuşmacılar Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Sevgi Akman, SHUDER İstanbul Şubesi’nden Dr. Mahsur Seyidoğlu, İnsan Hakları Savunucusu Hacer Foggo, Sosyal Hizmetler ve Adli Birimleri Uzmanı Oben Südütemiz, World Human Relief temsilcisi Klinik Psikolog Eda Nur Alan oldu.

Panelde; Çocuk ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Akman ‘Suça Sürüklenen Çocuk’, SHUDER İstan-bul Şubesi’nden Dr. Seyidoğlu ‘Risk Altındaki Çocuk ve Kurum Tedbiri’, İnsan Hakları Savunu-cusu Foggo ‘Çocuk Yoksulluğu’, Sosyal Hizmetler ve Adli Birimleri Uzmanı Südütemiz ‘Dijital Dünyada Çocuk Hakları’, World Human Relief temsilcisi Klinik Psikolog Alan ‘Kriz Anlarında Çocuk Güvenliği: Cinsel İstismarı Önleme ve Psikososyal Destek Çalışmaları’ konularında bilgiler aktardı.

“ŞEHRİN TAMAMINDA DUYURULMASI VE FARKINDALIĞIN ARTIRIL-MASI LAZIM”

Panelde yaptığı konuşmada çocuk hakları konusunda farkındalığın artırılması gerektiğine dikkat çe-ken Başkan Özmen, “ Bu toplantı şu manada benim için değerli, bir farkındalık yaratmamız lazım. Burada konuşulanların, buradaki tespitlerin burayla sınırlı kalmayacak şekilde şehrin tamamında duyurulması ve farkındalığın artırılması lazım. Burada çocuk haklarını konuşuyoruz, çocuk hakları gününü konuşuyoruz ama bu çok holistik, bütüncül bakmayı gerektiren mesele bence” diye ko-nuştu.

 

“ŞEHRİN TAMAMINDA DUYURULMASI VE FARKINDALIĞIN ARTIRIL-MASI LAZIM”

 

 

“DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR BELEDİ-YELERİN OLMAZSA OLMAZI”

Dezavantajlı grupların tamamının birbiri ile ilintili olduğunu belirten Başkan Özmen, “Ben mese-leye bu açıdan bakıyorum. O yüzden dezavantajlı grupların tamamına yönelik sosyal politikaların belediyelerin olmazsa olmazı olduğuna inanıyorum. Biz de geçirdiğimiz 5 – 6 aylık dönemde ve önümüzdeki süreçte meseleye biraz derin yoksulluk perspektifinden ama bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Tüm dezavantajlı grupların hayatını iyileştirecek şekilde bir program ortaya koymak, palyatif çözümler, yara bandı çözümler yerine ileriye dönük yatırımlar yapmak konusunda bir bele-diyecilik anlayışını Eyüpsultan’da da yerleştirmeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMDEN ÖNCE PLANLADIĞIMIZ ŞEYİ SESSİZ SEDASIZ YAPIYORUZ”

Hizmeti belli parametrelere ayırarak yapmak istediklerini söyleyen Başkan Özmen, şöyle konuştu:

“Odağa insanı yerleştirelim, odağa canı yerleştirelim, odağa kadını, çocuğu, genci yerleştirelim ve fırsat eşitliği çerçevesinden bakalım meseleye. Yapılan hizmetlerin insanların hayatlarına dokun-ması açısından baktığınızda etkisi çok yüksek olsun istedik. Dolayısıyla bir yerde bir derin yoksul-luk mu var, her eve haftada bir en azından et girmesi, çocukların kursağından et geçmesi gereki-yorsa onu sağlamamız lazım, kaynağı oraya yönlendirmemiz lazım. O yüzden seçimden önce plan-ladığımız şeyi sessiz sedasız yapıyoruz, ihtiyacı olan her eve, çocukların kursağından et geçsin diye kavurma desteği yapıyoruz. İBB’nin desteğiyle Halk Süt’e devam ediyoruz. Bunlar çünkü temel ih-tiyaç ve maalesef buralarda o kadar yoğun ihtiyaç var ki bunları karşılamak zorundayız.”

“EYÜPSULTAN BELEDİYESİ KISA SÜRE İÇERİSİNDE MUAZZAM BİR ATAK YAPACAK”

Bunları yaparken yanına planlı bir şekilde kreşi, çocuk gündüz bakım evlerini özellikle koymaya gayret ettiklerini dile getiren Başkan Özmen, şöyle devam etti:

“Yine çok agresif bir şekilde çocuk etkinlik merkezleri açmaya başlıyoruz. Bizim şu anda Eyüpsul-tan Belediyesi olarak, 420 bin nüfuslu Eyüpsultan’da bir tane çocuk etkinlik merkezimiz, yani kre-şimiz, yani yuvamız var. Buna İBB destek oldu 5 tane ilave etti, sayı 6’ya çıktı. Şimdi biz buna 9 tane ilave ediyoruz sayıyı 15'e çıkaracağız. Yani 6 aylık süre içerisinde biz bu 9’un 5 – 6’sını ta-mamlama aşamasına geldik. Niyetimiz 1 sene dolmadan 9 tane daha kreşi buraya kazandırmak. 9’la da kalmayacağız bu arada, sayısını çok artıracağız. Çünkü hem annenin ekonomik, sosyal hayata katılmasını sağlamak, hem çocukların fırsat eşitliğinden faydalanıp diğer çocuklarla aynı eğitimi alarak ilköğretime aynı seviyede başlayacak imkânlarla hazırlanmasını sağlamak için biz buraya çok ciddi ağırlık veriyoruz. Dolayısıyla Eyüpsultan kısa süre içerisinde kreşleriyle, yuvalarıyla, geç-miş dönemlerle kıyaslanamayacak kadar muazzam bir atak yapacak bir belediye olacak.”

“BULUNDUĞUM YER İTİBARİYLE DAHA BÜTÜNCÜL BAKMAK DURU-MUNDAYIM”

Bulunduğu yer itibariyle meseleye çocuklar ve gençler şeklinde daha bütüncül bakmak durumunda olduğunu vurgulayan Başkan Özmen, “Dolayısıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin hayata hazır-lanması için en temel şeyin eğitim olduğundan yola çıkarak edebiyat, sanat, kültür, tiyatro gibi alan-larda farklı yerlerde açılımlar yaparak ezber bozmaya çalışıyoruz. Tiyatro kulüpleri açıyoruz, ti-yatro salonları açacağız, çocuklarımızı bu manada sanat, edebiyat ve sporun içine daha çok kataca-ğız” dedi.

“FARKLI SPORLARLA ÇOCUKLARIMIZIN İLGİSİNİ ÇEKMEYE ÇALIŞI-YORUZ”

Madde bağımlılığı meselesi 9 – 10 yaşa düştüğü için farklı sporlarla çocukların ilgisini çekmeye ça-lıştıklarını ifade eden Başkan Özmen, “Bildiğim kadarıyla, Eyüpsultan Belediyesi olarak Tür-kiye’de ilk rugby kulübünü kurduk. Orada çocuklarımıza hedef olarak da milli takıma çıkarmayı koyduk. Eskrim kulübü kuruyoruz. Bildiğim kadarıyla belediye olarak İstanbul’da ilk, Türkiye’de de belki ilkizdir. Dolayısıyla çok bilinmeyen sporlarla ailelerin ilgisini çekip çocuklarımızı ve genç-lerimizi, sosyal hayatta daha kendilerini bulabilecekleri, öz eğitimlerini alabilecekleri alanlara yön-lendireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara 'dan ilk mektup

Amasya’da halk gününe katılan 8 aylık hamile Roman kadın, dini nikahlı eşiyle Amasya Valisi Önder Bakan’dan resmi nikah talebinde bulundu

AK Parti Amasya İl Gençlik Kolları GençFest’te

Sarıyer'li Muhtarlar Muharrem Yavuz dedi

ENGELLİLER GÜNDÜZ HİZMET MERKEZİ KÂĞITHANE’DE ENGELLİ BİREYLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Ümraniye Bilim Merkezi Hizmete Açıldı

EUROLEAGUE FİNAL HEYECANI ÜSKÜDAR’DA YAŞANACAK

Kâğıthane Belediyesi'nin El Yapımı Kâğıt Atölyesi, İstanbul Gazetem Kağıthane'nin tek gazetesi

FATİH SULTAN MEHMET TABİAT PARKI NİKÂH SEZONUNA HAZIR, Kağıthane gazetesi İstanbul Gazetem tek gazeteniz!

KÂĞITHANE’DE HİZMETLER MAHALLE MAHALLE ANLATILDI, Kağıthane'nin tek gazetesi, İstanbul Gazetem Kağıthane

Tarih: 21.11.2024 18:51 Güncelleme: 21.11.2024 18:49

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2
26.7°
Cuma 26.7 ° / 18.5 °
Cumartesi 25.2 ° / 17.4 °
Pazar 25.6 ° / 17.4 °
  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,28% 0,29
  • EURO

    44,95% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4234,14% -0,29
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 1,33