Tarih: 18.05.2022 23:11

Fatih Gençlik Festivalleri Başladı

Facebook Twitter Linked-in


Fatih’te Gençlik Haftasında Gitar Günleri

Fatih Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında 19-22 Mayıs tarihinde gerçekleştireceği Gitar Günlerinde, gitarın zengin ve çok yönlü yapısı, alternatif stilleri ele alınacak, geniş repertuvarı günümüzün önemli yorumcuları tarafından seslendirilecek.

Açılışta klasik gitar alanının önemli konser sanatçıları duo ve solo performanslarıyla sahne alıyor. Erdem Sökmen &Hasan Meten seçki eserlerden oluşan bir repertuvarı dinleyiciler ile buluşturacak.

Mikrotonal gitarın ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden Tolgahan Çoğulu ve bağlamada alternatif stili ve virtüozitesiyle bilinen Sinan Ayyıldız Topkapı Akustik Sahne’de gitar günleri kapsamında bir araya gelecek.

Akademik eğitim çalışmalarıyla adından söz ettiren Behzat Cem Günenç, Onur Yılmaz’la birlikte gitarın tasarımından, tarihine uzanan bir sohbet gerçekleştirecek. Bunun yanında ikili, klasik gitarın beğenilen seçki eserlerini seslendirecek.

Caz gitarın en önemli temsilcilerinden Bilal Karaman’a sesiyle Duygu Argın eşlik edecek. Bu muhteşem performans Edirnekapı surları manzarası eşliğinde Topkapı Akustik Sahne’de…

Müzikte farklı anlayışları bir araya getiren yeni arayışlarıyla adından söz ettiren Ali Deniz Kardelen Stüdyom Fatihte. Fingerstyle gitarın ülkemizdeki en önemli temsilcisi performansı ve masterclass programıyla gençlerle buluşacak.

Gitar günlerinin son programında Fatih Sanat Akademisi öğrencilerinden kurulan Sulukule Akustik grubuyla ünlü gitar sanatçısı Ayhan Günyıl bir

araya gelecek. Projeleri ve konser programlarıyla her dönemde büyük ilgi gören Ayhan Günyıl gençlerle türkülerden popüler müziğimizin seçkin eserlerine uzanan bir repertuarı yorumlayacak.

19 Mayıs’ın milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun uyanış günü olduğunu belirten ve  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik eden  Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Fatih’te gençlerimize yönelik başta kütüphaneler olmak üzere, gençlik merkezleri, spor alanlarının yanı sıra, fikir yarışmaları, eğitimler, seminerler, sergiler düzenliyoruz. Gençlerimize imkan ve fırsat sunulduğunda çok başarılara imza attıklarını görüyoruz. Biz de yaptığımız her iş ve projede buna önem veriyoruz. Fatih artık kültür-sanat alan ve çalışmalarıyla daha fazla anılmaya başlandı.” diyerek tüm sanatseverleri gitar günlerine davet etti.

  İstanbul Gazetem Fatih  


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —