Tarih: 06.09.2022 12:49

Gülşen'den son dakika haberler

Facebook Twitter Linked-in

Sanatçı Gülşen, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanan, daha sonra tahliye edilen şarkıcı Gülşen'in hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu.

Gülşen'den son dakika haberler

Ev hapsinde olan Gülşen'in yerine sahneye orkestra ve vokal grubu çıktı. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) çerçevesinde düzenlenen 'İEF Çim Konserleri'nde konser vermesi planlanan şarkıcı Gülşen'in ev hapsinde bulunması nedeniyle şarkıcının orkestra ve vokal grubu sahne aldı.  

702 müşteki iddianamede yer aldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gülşen Çolakoğlu 'şüpheli' sıfatıyla yer alırken aralarında çeşitli dernek ve vakıfların da bulunduğu 702 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı. İddianamede, şüphelinin sarf etmiş olduğu sözlerin halkın, toplumun bir bütününü ifade ettiği ve bu halde toplumun içinde bulunduğu kin ve düşmanca duygular beslemeye sevk edilerek halkın sosyal sınıf bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, ayrıca maruz bırakıldığı kaydedildi.   İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen’in hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu. Gülşen’in yargılanmasına 21 Ekim tarihinde başlanacak.    


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —