AKSARAY’A YENİ MEYDAN GELİYOR
İMAMOĞLU: BU DÖNEMİN MODASI İBB’YE VE ONUN BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU’NA SALDIRMAK
BU MODANIN GEÇTİĞİNİ 31 MART'TA, 16 MİLYON İSTANBULLU ÇATIR ÇATIR GÖSTERECEK
ONLAR BİR KİŞİYE, BİZ 16 MİLYON İNSANIMIZA GÜVENİYORUZ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘İstanbul’un kalbi’ olarak nitelediği Fatih ilçesinin Aksaray semtini yeni çehresine kavuşturacak ‘Aksaray Sanat Meydanı ve Zeminaltı Otoparkı’nın temelini attı. Temel atma töreninde konuşan İmamoğlu, “Bize yönelik eleştirilerin tamamı, büyük çoğunluğu, ne yazık ki belediyecilikle ilgisi olmayan, millete tek fayda sağlamayan, vakti geçmiş, uyduruk siyasi yakıştırmalar, geçmişten bugüne defalarca sorgulayıp sorgulayıp, evirip çevirip ortaya koydukları işler. Herhalde bu dönemin modası da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, onun Başkanı Ekrem İmamoğlu'na saldırmak. Olsun. O modayı görüyoruz. Bu modanın tutmadığını, bu modanın modası geçmiş bir iş olduğunu, 31 Mart'ta, 16 milyon İstanbullu çatır çatır gösterecek” dedi. İmamoğlu, “Biz neye güveniyoruz” sorusunu, “Başından beri söyledik: Milletimizin aklına güveniyoruz, ortak akla güveniyoruz. Onlar neye güveniyor? Bir kişinin aklına güveniyorlar. Bir kişi. Kimdir o? Bilmiyorum. Ama bir kişinin aklına güveniyorlar. Bir kişinin iki dudağın arasından çıkan söze itibar ediyorlar. Biz de diyoruz ki; biz, 16 milyon insanımıza güveniyoruz” şeklinde yanıtladı:
FATİH / İSTANBUL
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Aksaray Sanat Meydanı ve Zeminaltı Otoparkı Temel Atma Töreni”nde konuştu. Fatih ilçesinin “İstanbul’un kalbi” konumunda olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Fatih ilçesi, bana göre dünyada eşi benzeri olmayan bir merkez duygusunu besleyen ve yaşatan bir nokta. Fatih, o kadar harap olmuş, eskitilmiş, işleri ihmal edilmiş ve görünmeyerek, terk edilmişlik duygusuyla, hani kenara itilmiş bir pozisyonda bir ortam bize sundu ki, ben açık ve net söyleyeyim, üzüntüyle 5 yıl boyunca, burada gördüklerimizi ve hayata geçirdiklerimizi böyle tek tek gözümün önünden geçiriyorum. Bir yanıyla çok iş yaptığımız için seviniyorum ama bir yanıyla, ‘Bu dünyanın en güzel coğrafyasının, en güzel noktası nasıl böyle ihmal edilir’ diye de düşünmeden edemiyorum” dedi.
FATİH’TEKİ İBB HİZMETLERİNİ ÖZETLEDİ
Temel attıkları noktada eskiden İSKİ Genel Müdürlük binası olduğunu hatırlatan İmamoğlu, Fatih’te gerçekleştirdikleri çalışmaları şu sözlerle özetledi:
“Aksaray Meydanı'yla ilgili de çok özel bir çalışmamız var. Tabii bunlar zaman alıyor. Gördüğünüz üst geçit çirkinliğini bir an önce ortadan kaldırmak istiyoruz. Burayı gerçekten düzeyli ve çok güzel bir meydana dönüştürmeyi tasarlıyoruz. Tasarımın tabii ki uygulanması için farklı altyapı sorunlarının çözülmesi, trafikle ilgili çok kalıcı konuların çözüme kavuşması şart. Aksaray Meydanı'yla ilgili ve buranın özellikle Vatan Caddesi'yle, Millet Caddesi'yle ve Ordu Caddesi'yle bağlantılarını birbirine sağlayan muazzam bir sahayı ve burada çevresindeki tarihi eserleri, özellikle camiyi de böyle bütün haşmetiyle ortaya çıkartacak bir usulüyle -inşallah bir sonraki dönemimize az kaldı- orada start verip, muazzam bir görüntüyü İstanbul'un göbeğinde, Aksaray'da İstanbullularla buluşturacağız.”
“YENİKAPI’DAKİ KEŞMEKEŞİ BİTİRMEK İÇİN BÜYÜK BİR GAYRET İÇERİSİNDEYİZ”
“İşimiz bununla bitmiyor. Ordu Caddesi'ni yayalaştırıyoruz. Çok az kaldı. İnşallah 1-2 ay içerisinde tamamen bitmiş olacak. Yine hemen biraz yukarısında, Beyazıt Meydanı'nı çok özenli bir çalışmayla bitirdik. Hemen alt tarafında, Yenikapı'da, özellikle büyük araç trafiğini ortadan kaldırmakla ilgili yaptığımız çalışma aslında sonuçlandı. Orayı taşıyacak bir yeri Alibeyköy'de bulmuştuk. Orada çok
güzel bir Lojistik Merkezi bitirdik. Yaklaşık, toplamda 400-450 milyon liralık bir yatırım yaptık. Ama burada ne yazık ki sistem, istediğimiz hızla gitmiyor. Biz işi bitirdik. Araçlar taşınacak. Bu arkadaki o otopark ve otogar keşmekeşi, otobüs, kamyon ve tır keşmekeşi şehir dışına doğru ötelenecek. Ama ne yazık ki bazı ‘engelleme’ diyelim, ‘geciktirme’ diyelim adına, her neyse; ama biz de büyük bir gayret içerisindeyiz. Orayı bitirdiğimizde, orada çok özenli bir arkeolojik parkımız sizlerle buluşacak. Çalışmalarına başladık, devam ediyor. Ve burada aslında tarihi bütünleştiriyoruz.”
“30 YILDIR KARA SURLARINI ÇÖPLE DOLDURDULAR”
“O kadar çok şey anlatırım ki; birkaç yüz metre yürüdüğünüzde hemen batıya doğru, yine şehrin göbeğinde, bir bankanın elde ettiği yeri serbest piyasaya satarken, Bulgur Palas’ı Büyükşehir Belediyesi’ne kazandırıp, 7-8 dönüm içerisinde muazzam bir eseri, o dönemin önemli bir mimarının, döneminde ‘art nouveau’ diye tariflenen mimari akımın en güzel örneklerinden birini restore ettik. Şimdi içini yine kültür, sanat, eğitim ve özellikle Cerrahpaşa Üniversitesi'yle de bağlantılı bir merkez haline getirmenin son aşamasındayız. Biraz ileri gidelim… Yine özellikle Yedikule'de yaptığımız gazhane dönüşümü, çevresindeki sanayi binalarının dönüşümü; muazzam bir iş sonucuna doğru yürüyoruz. Bir bölümünü açtık. Bu yaz orada çok özel kültür-sanat etkinlikleri yaptık. Kara surlarının yaklaşık 7 kilometresinin 2,5-3 kilometresine yakınını toparlamak üzereyiz. 30 yıldır içine çöp doldurdular. Biz çöpleri boşaltırken, yandaş medya, ‘Çöpü doldurdular, kaldırıyorlar’ diye haber yaptılar. Ya Allah'tan korkun; 30 yıldır… Binlerce kamyon çöpü, o iki sur arasından temizledik, temizlemeye devam ediyoruz. Ve olağanüstü bir restorasyonla, orada biblo gibi, şehrin çevresinde, tarihin izlerini geleceğe taşıyacağız. Oralar kültür, sanat, eğitim, turizm alanlarına dönüşecek.”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.