• BIST 100

    9330,99%-0,08
  • DOLAR

    38,06% 0,38
  • EURO

    43,23% 1,56
  • GRAM ALTIN

    3929,59% 1,51
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,00
Haberi Sesli Oku

İMAMOĞLU: CUMHURİYET BU MİLLETE ÇOK YAKIŞIYOR

İmamoğlu çifti, ilk kez seslendirilen “100. Yıl Marşı”na da sahnede, sanatçılarla birlikte eşlik etti.

İMAMOĞLU: CUMHURİYET BU MİLLETE ÇOK YAKIŞIYOR

CUMHURİYET’İN ‘100’Ü İSTANBULLULARLA BULUŞTU

 

İBB Kültür, Türklerin Anadolu’daki var oluş hikayesini müzik, dans, teknolojik sahne tasarımları ve yaratıcı kostümleri bir araya getirerek anlatan “100” projesini İstanbullularla buluşturdu. Bestesini Fahir Atakoğlu’nun yaptığı, sözlerini Özen Yula’nın yazdığı “100. Yıl Marşı”nın da ilk kez sahnelendiği unutulmaz gecede konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumhuriyet, bu millete çok yakışıyor. Sanat, Cumhuriyet’e çok yakışıyor. Artık Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına adım atıyoruz. Heyecanı yüksek bir yüzyıl olacak. Ve genç bir nüfusa sahibiz. Gençliği olan bu milletin, asla ve asla umutsuzlukla değil, ümitle, mutlulukla, umutla geleceğe bakacağına adım gibi eminim. Bu yeni yüzyılın şiarı; her şey çok güzel olacak. Umutla yaşayacağız, umutla çalışacağız ve mutlaka başaracağız” dedi.

ŞİŞLİ / İSTANBUL

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını “Demokrasi Yüzyılı” etkinlikleriyle kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, Türklerin Anadolu’daki var oluş hikayesini müzik, dans, teknolojik sahne tasarımları ve yaratıcı kostümleri bir araya getirerek anlatan “100” projesini, 9-10 Eylül tarihlerinde, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda İstanbullularla buluşturdu. Anadolu ve Rumeli toprakları tarihine damga vurmuş karakterlerden Mustafa Kemal Atatürk’ü Ozan Dolunay, Zübeyde Hanım’ı Vahide Perçin, Fatih Sultan Mehmet’i Burak Deniz, Tarihçi Naima’yı Beyti Engin, Mevlana’yı Tansel Öngel, Mehmet Akif Ersoy’u Ahmet Tansu Taşanlar, Halide Edip Adıvar’ı Sezin Akbaşoğulları, Alparslan’ı Timur Acar ve Yunus Emre’yi Güven Kıraç canlandırdı. Bestesini Fahir Atakoğlu’nun yaptığı, sözlerini Özen Yula’nın yazdığı “100. Yıl Marşı” da ilk kez bu özel gösteride seslendirildi.

“CUMHURİYET’E YAKIŞAN BİR DAVET OLDU”

CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de orkestra şefliğini Hakan Şensoy’un, koreografisini Cihan Yöntem’in, koro şefliğini Paolo Villa’nın üstlendiği “100” gösterisini İstanbullularla birlikte izledi. Unutulmaz geceye, Dr. Dilek Kaya İmamoğlu da tanıklık etti. Cumhuriyet’e yakışır gösterinin sonunda, Atakoğlu’nun bestelediği “100. Yıl Marşı”nın sözlerini yazan Yula, İmamoğlu çiftini, “Sayın Dilek İmamoğlu ve eşi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, yüz akımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu sahneye alabilir miyim” sözleriyle sahneye davet etti. Yula’nın takdiminden duyduğu memnuniyeti “Cumhuriyet’e yakışan bir davet oldu, teşekkür ederim” sözleriyle dile getiren İmamoğlu, şunları söyledi:

“SANAT CUMHURİYET’E ÇOK YAKIŞIYOR”

“Cumhuriyet, bu millete çok yakışıyor. Sanat, Cumhuriyet’e çok yakışıyor. Bir arada olmak sanatçılarımızla, bu duygularımızı sizlerle hissetmek muhteşem bir şey. Çok özel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu topraklarda yaşamak muhteşem bir duygu, muhteşem bir sorumluluk. 1000 yıla yakındır, milletçe, bu topraklardayız. Ama aynı zamanda binlerce yıllık medeniyetin, bu yüzyıldaki temsilcileriyiz. Binlerce yıllık medeniyetin sorumlularıyız, emanetçileriyiz. İnşallah tarih, insanlık var oldukça, Atatürk'ümüzün bize emaneti Cumhuriyet, bu topraklarda ilelebet yaşayacaktır. Hep birlikte yaşatacağız. Bu milletin bütün evlatları, İstiklal Madalyası sahibidir. Çünkü, bu milletin dedeleri, nineleri çok büyük bir mücadeleyle, bu asrı Cumhuriyet'le geçirmemize vesile oldular. Ben buradan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu milletin bütün atasını, dedesini, nesini rahmetle, minnetle anıyorum.”

“HEYECANI YÜKSEK BİR YÜZYIL OLACAK”

“Bir asrı geride bıraktık. Artık Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına adım atıyoruz. Heyecanı yüksek bir yüzyıl olacak. Ve genç bir nüfusa sahibiz. Gençliği olan bu milletin, asla ve asla umutsuzlukla değil, ümitle, mutlulukla, umutla geleceğe bakacağına adım gibi eminim. Ve biz, bütün zorlukların üstesinden gelerek, bize yakışan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği ilkeleri, değerleri, 21. yüzyılın ihtiyaçlarını karşılayacak bir biçimde yakalayacak ve geleceğe taşıyacak, gelecek nesillere emanet edecek insanlar olacağız. Bundan eminim. Zorluklar yaşayabiliriz. Ama az önce tarihten sahneler izlediğimizde, aslında asırlar boyu ne zorluklarla uğraşmış bir milletin evlatlarıyız. Sıkıntılar yaşayabiliriz. Bazen moralimiz bozulabilir, bazen yere düşebiliriz; ama ayağa kalkmayı bilen ve geleceğe umutla bakan bir millet olacağız. Bundan hiç kuşkum yok. Bu yeni yüzyılın şiarı; her şey çok güzel olacak. Umutla yaşayacağız, umutla çalışacağız ve mutlaka başaracağız, diyorum. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılı hepimize kutlu olsun. Katkı sunan bütün sanatçılarımıza, herkese yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’imiz kutlu olsun. Atatürk'ün evlatları, hepinizi çok seviyoruz. Cumhuriyetin evlatları, yolumuz açık olsun.”

İmamoğlu çifti, ilk kez seslendirilen “100. Yıl Marşı”na da sahnede, sanatçılarla birlikte eşlik etti.

10.09.23

 

 

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41
Cuma 7.6 ° / 4 °
Cumartesi 8.4 ° / 5.6 °
Pazar 11.6 ° / 5.5 °
  • BIST 100

    9330,99%-0,08
  • DOLAR

    38,06% 0,38
  • EURO

    43,23% 1,56
  • GRAM ALTIN

    3929,59% 1,51
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,00

İstanbul

11.04.2025

  • İMSAK 04:54
  • GÜNEŞ 06:24
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:10

Kartal Belediyesi İhale yolsuzluğu iddiaları Ulusal basın'da, İBB Meclis Üyesi Adem Yıldız anlattı!

Kartal Belediye Başkanı kim? Hiç gördünüz mü? En son ne zaman gördünüz?

AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI BAYRAMLAŞMA PROGRAMINDA GÜVEN TAZELEDİ

Bahçelievler Belediyesi iftar sofraları devam ediyor

İBB VE BEYLİKDÜZÜ BAŞKAN VEKİLLERİNİ SEÇİYOR

EKREM İMAMOĞLU ve ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kartal’da ‘18 Mart’ Kapsamında Çanakkale Şehitleri Anıldı

ESKİ ALMANYA CUMHURBAŞKANI’NDAN BAŞKAN ŞAHAN’A ZİYARET

İstanbul Gazetem Eyüpsultan'da Ramazan günlerini takip etti

AHMET ÖZHAN NİYAZ-İ MISRİ’Yİ İLAHİLERLE ANDI

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.