SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN!

Haberi Sesli Oku
Tarih: 14.09.2024 16:24 Güncelleme: 16.09.2024 17:02

Kartal'da ‘Mahallemi Dinliyorum- Komşu Buluşması’nın 11’incisi Yakacık’ta Yapıldı

Kartal İstanbul Gazetem

Kartal

 KARTAL’IN GELECEK VİZYONU ‘KOMŞU BULUŞMALARI’NDA İNŞA EDİLİYOR

 

‘Mahallemi Dinliyorum- Komşu Buluşması’nın 11’incisi Yakacık’ta Yapıldı 

 

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği “Mahallemi Dinliyorum” buluşmalarının 11. adresi, Yakacık  oldu. Yakacık Yeni ve Çarşı Mahalleleri sakinlerinin katıldığı Kartal’ın beş yıllık yol haritasının Kartallılar ile birlikte belirlendiği toplantıya her iki mahalle halkının da katılımı yüksek oldu.

 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in 2019 yılında başlattığı ve sonraki yıllar diğer belediyelere de öncülük eden 'Mahallemi Dinliyorum' toplantısı, Yakacık Çınaraltı’nda gerçekleştirildi. 

 

Kartal’ın 20 mahallesinde 2024-2029 stratejik plan çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan buluşmaların Yakacık Yeni ve Çarşı Mahallelerini kapsayan etkinliğine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Etüd Proje Müdürü Umut Veli Develi’nin yönettiği 'Mahallemi Dinliyorum Buluşması’nda vatandaşların soruları alınmadan önce büyük ekranda vatandaşlar ile bir QR kod paylaşıldı. QR kodu telefonlarının kamerasına okutan vatandaşlar, Kartal Belediyesi'nin hizmetlerini ölçen kısa bir ankete katıldı.

 

Etkinlikte daha sonra mikrofonu devralan vatandaşlar, sorularını ve fikirlerini belirtti. Kayıt altına alınan soru ve görüşleri dinleyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 

7 yaşındaki çocuktan 80 yaşındaki vatandaşlara dek her kesimden mahallelinin sorularını iletmesinin ardından, vatandaşların arasında oturan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, sorulara cevap vermek üzere yerinden kalkarak başkan yardımcılarının bulunduğu alana geçti.  

 

Stratejik plan fikirlerinizden etkileniyor 

 

Tüm soru, talep, öneri ve görüşlerin kayıt altına alındığını ve değerlendirileceğini belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, şöyle konuştu; 

 

 “İlk dönemde de, 2019 da komşularımızla buluşup bir açık mikrofon etkinliği yapmıştık. Bu dönemde önümüzde 5 yılla alakalı hangi konulara odaklanmamız gerekiyor diyerek mikrofonu size vermiş olduk. Tüm fikirlerin bir ortalamasını çıkarıp bakıyoruz ki, en önemli konu riskli binalardan kurtulmak. Önce riski binalarla ilgili yaşam koşullarını iyileştirelim ki, sonra diğerleri gelsin diyen komşularımızın sayısı daha fazla. Elbetteki mahallenin kronik sorunları ile alakalı gelen talepleri arkadaşlarımız not aldı. Bu sohbetimiz kayıt altına alınmakla birlikte sizlerin belirttiği görüş, öneri ve taleplerinizin bir kısmı bizim programımıza dâhil edilmiş olacak. Ona göre adımlar atacağız. 

 

Yakacık Çarşı'dan talep edilen yeni üst geçit projesi ile ilgili takibimiz devam ediyor. Yeni Yakacık Stadı’nın oradaki üst geçit ulaşım ile ilgili attığımız adımlardan biri olacak. Aydos Park ile ilgili maalesef geçen dönem bakanlık bizde olan bir tahsisi iptal etmişti. Bunun için Aydos Parkı sizlerle buluşturamadık. Tekrar talep ettik ve mahkemede süreç bizim açımızdan olumlu sonuçlandı. Tekrar talep ettik ve o talep gerçekleştirildiğinde projeyi hayata geçireceğiz. O süreç zarfında Bayram Demirkol 2. Etabı gerçekleştirmiş olduk. 15 dönümlük, toplamda 30 dönümlük bir yaşam alanını gerçekleştirmiş olduk. Yine bu bölgede komşularımızın bize tarif ettiği sokak hayvanlarından birçok konuya kadar atacağımız adımlar var. Bakanlığımızdan 5 yıldır takip ettiğimiz tahsis ile ilgili olumlu görüşü bu sefer alabildik. Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'ni açmıştık ama bir barınak eksiğimiz vardı. Barınak adımını attığımızda köpek kısırlaştırma hızımızı çok artırmış olacağız. Popülasyonu kontrol altına almak ile ilgili çabamızı, seferberliğimizi, üst seviyeye çıkarmış olacağız. 

 

Kentsel dönüşüm konusunda komşularımızın iradesi ve apartman site sakinlerinin bir arada durması bizim için çok önemli.  Bu bizim işimizi kolaylaştırıyor. Kartal’da 2019 -2024 yılları arasında 2500 binanın yıkımını ve kentsel dönüşüm sürecini gerçekleştirdik. Bizim rehberliğimizde komşularımızın iradesiyle bizim sonuçlandırdığımız süreçlerdi bunlar. Bu dönemde de riskli binalardan kurtulmak için bürokrasisini tamamladığımız yıkımları sürdüreceğiz. Hazır olan yerlerin dönüşümünü hızlandırmakla ilgili çaba sarf ediyoruz. Tabi ki önce barınma ihtiyacı ve bu sorunu çözerken diğer sorunlu alanlarda da yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Bu alan da dâhil olmak üzere Yakacık Yeni’de atacağımız adımlar olacak. Daha ışıl ışıl ve buluşma noktası olacak alanları inşallah birlikte tamamlayacağız. Bu akşam buraya katılarak sorunlarınızı aktarıp görüş ve önerilerinizle destek olduğunuz için teşekkür ederim."

 

SARIYER'de mahalleleri birleştirelim! Yazan Varol KISA

Sancaktepe’de hizmet dolu 1 yıl

AMASYA VALİLİĞİ DUYURU

ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI

GAZİOSMANPAŞA’DA SOKAK HAYVANLARI İÇİN GOPVET YOLA ÇIKTI

CHP Kağıthane Meclis Üyesi Ali Ateş "Bu ilçeyi bu hale getiren sizlersiniz!"

KARTAL İLÇESİNDE HALKA YAKIN BAŞKAN HAYDAR GÖKSOY

Amasya'da Türk Polis Teşkilatının 180. kuruluş yıldönümü kutlandı

Kartal Belediyesi İhale yolsuzluğu iddiaları Ulusal basın'da, İBB Meclis Üyesi Adem Yıldız anlattı!

Çocuklar ve gençler, 13 Nisan’da Bağlarbaşı Kültür Merkezi avlusunda başlayacak Mini Fest 2 etkinliğiyle unutulmaz anlar yaşayacak

AMASYA BAROSU 5 NİSAN AVUKATLARI GÜNÜ "HUKUKA SAYGI" YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

Amasya Vali Bakan ile Eşi Hanımefendi, Otizm Farkındalık Günü Programında

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: Eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar birçok alanda otizmli bireylerimizin hayatına dokunan projeleri hayata geçiriyor,

Çubuk Belediyesi'nden 110 Milyonluk Yatırım

YOLSUZLUK VE RANT DÜZENİ ÜZERİNE

İstanbul Valisi Davut Gül Kağıthane'de balık ikram etti !

Kartal Belediye Başkanı kim? Hiç gördünüz mü? En son ne zaman gördünüz?

Trump, Amerika'yı “aldattığını” iddia ettiği ülkelere ek vergi

Kağıthane'de Otizmli genç yetenek Ali Doğan sergi açıyor!

AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI BAYRAMLAŞMA PROGRAMINDA GÜVEN TAZELEDİ

BAŞKAN AKPOLAT MALTEPE'DE SANDIĞI GETİRİN ADAYIMIZI BIRAKIN ÇAĞRISI YAPTI

Amasya 'da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İstanbul Maltepe'de mitinge destek verdi

GAZİOSMANPAŞA, RAMAZAN BAYRAMI’NA HAZIR

KADIN FUTBOLUNDA DERBİ HEYECANI GAZİOSMANPAŞA’DA YAŞANDI, TEK GAZETE İSTANBUL GAZETEM CANLI

CHP 81 İL BAŞKANI

Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası

Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı ön seçiminde oyunu kullandı

Bahçelievler Belediyesi iftar sofraları devam ediyor

İBB VE BEYLİKDÜZÜ BAŞKAN VEKİLLERİNİ SEÇİYOR

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.