SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN!

SALİM GÜLER ŞUBAT AYI YAZISI

SALİM GÜLER ŞUBAT AYI YAZISI

Şubat gün analizi

Sevgili İstanbul Gazetem okuyucuları yeniden birlikteyiz, hep olduğu gibi gündemimiz yoğun, bizler de üzerlerinden hep birlikte bir geçiş yapalım.

Evet yakın zamanda neler gördük neler, bir vekil hakim savcı atama kuraları çekilirken ülkenin en tepesindeki kişiye yeğenimde burada diyebilecek kadar açık açık tanıtım yapıyor, bundan kısa bir süre önce de başka bir atama bekleyen hakim adayı mülakatta elendiği için intihar etmişti ne acı bir tesadüf. Arkanda dayın, yengen, varsa her şey mümkün. Gıdada da durumlar iç açıcı değil yurtdışına ihraç ettiğimiz birçok gıda ürünü geri geliyor, sağlığa uygun olmadığı gerekçesi ile, peki bu geri gelen sağlıksız gıdalar ne oluyor, biri bize açıklar mı? İmha mı ediliyor yoksa bizlere satışa mı sunuluyor, bilen biri cevap verir mi acaba?

Elbette bir de pahalılık var gündemimizde bir süredir kafayı taktığım konulardan biri de günlük beslenme rakamları çalışan veya öğrenci iseniz en az bir öğün dışarıda yemek yiyorsunuz demektir. Bu da şu demek, basit bir hamburger menü yeseniz en az üç yüz ₺ vereceksiniz, peki Avrupa ortalaması nedir hamburger menü de dört ila sekiz € arasında değişiyor, yani bakalım şimdi biz en büyük banknot olan 200 ₺ nin yanına bir de onun küçük kardeşi olan 100 ₺ koymamız gerekiyor, Avrupalı ise cebindeki bozukluklarla öğle yemeği yiyor. Zaten gelen gıda enflasyon rakamları da bunu destekliyor, ülkemizde yukarı olan rakam Avrupa genelinde düşüşte. Umarım bizde bu enflasyon düşüşlerini yakın zamanda yaşarız. Ancak bu maalesef fiyatların düşmesi anlamına gelmeyecek hemen. Evet dünya genelinde büyük sorunlar oldu, pandemi, savaşlar v.s. ekonomiler kötü etkilendi, enflasyon rakamları arttı, biz üzerine birde çok büyük bir deprem felaketi yaşadık, hepsi tamam ancak başka bir yerde çok büyük bir sorun yok mu acaba, kemer sıkma işi hep vatandaşa kalıyor, yöneticiler lükslerinden hiç vazgeçmiyorlar. İşçiye, emekliye, memura yapılacak maaş artışları için yaklaşık bir ay toplantılar yapılıyor, bu toplantılar sırasında da komisyonlar oluşturuluyor, oralarda çalışan vekil ve memurlara da ek ödemeler yapılıyor, ama vekil maaşlarına zam söz konusu olunca mecliste 600 vekil aynı anda el kaldırıyor. Üstelik normal de her konuda kavga ederler. Çok ilginç değil mi?

Tabi bir de hayatımızı etkileyen döviz kurları var, bir haberde dikkatimi çekmişti oradan alıntı ile paylaşıyorum rakamları. 6 Ocak 2017 1 dolar 3,60 ₺ bugün ise 36 ₺ sekiz yılda tam on kat artmış ne uğruna arttı? Bununla beraber alım gücü düştü, enflasyon arttı, geçim zorlaştı. Aslında şöyle bir gerçek var ki Türk Lirasından atılan 6 sıfırın 1 tanesi geri geldi, beraberinde ki yüksek enflasyon ile 1 tane daha geri geldi. Maalesef acı gerçek bu şekilde.

Biraz önce de dediğim gibi kemer sıkma işini hep vatandaştan bekleniyor, onun kaynakları kısılıyor, kredi ve kart limitleri azaltılıyor, bu şekilde insanların ticaret hacmi azaltılarak enflasyon rakamlarının önüne geçilmeye çalışılıyor, yöntem ne kadar doğru ne kadar yanlış bu konuyu uzmanlara bırakmak lazım ama benim piyasada gördüğüm işletmeler ticaretlerini döndürmekte zorlanıyor ve bu da istihdamı etkiliyor. Tabi bir de büyük abilerin kamu bankalarından tek telefonla alıp ta ödemedikleri krediler var, ne olacak görev zararı deyip geçiliyor. O para ile en az iki bin kobi nin hayatı kurtulur ve istihdam iki katına çıkardı ama neyse biz ne biliriz ki?

Geldik bu yazımızın da sonuna her birinizi saygı, sevgi ile selamlıyorum esenlikler diliyorum. Görüşmek üzere.



Beşiktaş'ta Karla mücadele de "Can dostlar" unutulmadı!

ŞİŞLİ BELEDİYESİ KARA KIŞTA YURTTAŞI YALNIZ BIRAKMADI: 10 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Avcılar yerel tek gazete İstanbul Gazetem

SARIYER’DE KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK, Sarıyer'in tek Gazetesi İstanbul Gazetem yazdı!

MEVLÜT ÖZTEKİN SINAVI GEÇTİ! KAĞITHANE BELEDİYESİ KARLA MÜCADELE İÇİN TAM KADRO SAHADA HİZMET VERDİ

Gaziosmanpaşa’da Karla Mücadele Ekipleri 24 Saat Görev Başında

GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL GAZETEM GÜNDEM HABERLERİ ; ANNE ÇOCUK KAMPÜSÜ ÇOK YAKINDA AÇILIYOR

Sancaktepe Belediyesi Ekipleri Karla Mücadele Çalışmalarına 7/24 Hazır

Başkan Balcıoğlu, Yoğun Kar Yağışı İçin Vatandaşları Uyardı,

BEYLİKDÜZÜ’NDE UYGULAMALI MUHASEBE EĞİTİMİ BAŞLADI

Silivri Kent Lokantası coşkulu bir törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

GAZİOSMANPAŞA’DA SAĞLIK VE EĞİTİM İÇİN ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN ÖZEL ÇOCUKLARA BİLİM ATÖLYESİ

BAŞKAN ÇALIK TÜRKİYE GÖÇ KONFERANSI’NDA KONUŞTU

İnegöl'de kentsel dönüşüm projesinin yıkım çalışmaları tamamlandı

Orhangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski resmi bir ziyaret için Türkiye'ye geldi.

Silivri Belediyesi 2025 Yılı şubat Ayı II. Meclis Toplantısı

İmamoğlu: Doğru söyleyeni değil yalan söyleyeni dokuz köyden kovarlar

“CANAVAR” OYUNU SARIYER’DE TİYATROSEVERLERDEN TAM NOT ALDI

AŞKIN TÜM RENKLERİ 14 ŞUBAT’TA ŞİŞLİ’DE BULUŞUYOR

İMRAHOR CAMİSİ YENİDEN İBADETE AÇILDI ! ÜSKÜDAR BELEDİYESİ

Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen anne ve çocuk merkezleri

Silivri Belediyesi’nin Spor Adası Projesi açıklaması

ÜMRANİYE'DE ENGELSİZ YAŞAMIN YENİ ADRESİ: TANTAVİ ENGELSİZ KAFE

SALİM GÜLER ŞUBAT AYI YAZISI

AVCILAR’DA AFETLERE KARŞI DAYANIKLILIK İÇİN BÜYÜK ADIM

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE SOKAKTA KALAN VATANDAŞLARI OTELLERDE MİSAFİR EDİYOR

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN EVDE FİZİK TEDAVİ HİZMETİ, Kağıthane' nin tek gazetesi

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN DİJİTAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİ

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.