SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN!

Haberi Sesli Oku
Tarih: 06.02.2025 21:07

Sancaktepe Belediyesi'nden Afet Bilinci Paneli

Sancaktepe yerel basın İstanbul Gazetem

Sancaktepe Belediyesi

Sancaktepe Belediyesi'nden Afet Bilinci Paneli

 

Sancaktepe Belediyesi tarafından ülkemizi yasa boğan 6 Şubat depreminin yıldönümünde düzenlenen "Afetlere Karşı Bilinçli ve Dirençli Sancaktepe" panelinde konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, kaçak yapılaşmaya karşı verdikleri mücadeleyi vurgulayarak, "İnsanlarımız hiçbir şeyden ders almıyor" dedi.

 

 

 

Sancaktepe Belediyesi, tarafından "Afetlere Karşı Bilinçli ve Dirençli Sancaktepe" paneli  Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'unda katılımıyla gerçekleşen programda 6 Şubat depremlerini anma konulu kısa bir video izlendi.

 

 

"Hangi işi yaparsak yapalım ahlaklı yapmak zorundayız"
Burada konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, göreve geldiğinden itibaren en çok zorlandığı konunun kaçak kat konusu olduğunu ifade ederek, "10 aylık belediye başkanlığı görevimi geride bıraktım. Bu ayda en çok zorlandığım konu kaçak kat atmaya karşı gösterdiğim direnç. İnsanlarımız hiçbir şeyden ders almıyor. 

 

Bunun eğitimlisi, az eğitim almışı, zengini ve yoksulu yok. Bir afet olmuş on binlerce insanımız hayatını kaybetmiş ve milyonlarca insanımızın hayatı yerle bir olmuş, yüz binlerce binamız dairemiz yıkılmış yerle bir olmuş ve biz hala kaçak kat yapabilir miyiz, kaçak çıkma yapabilir miyiz ve dükkanımızın önünü büyütebilir miyiz gibi bir dirençle baskıyla karşı karşıyayız. Buna direnmeye çalışıyoruz. 

 

Bilimsel olarak her şey ortada zaten. Bilim söylüyor; kaçak kat atamazsınız, bir binanın kolonunu kesemezsiniz. Bir binanın kolonunu kesmek ile sağlıklı bir insanın bacağını kesmek arasında hiçbir fark yok. Ama iyi bir restoran yapmak için büyük bir galeri yapmak için yüzme havuzu yapmak için ve spor salonu yapmak için binaların kolanlarını kesen bir ahlakla karşı karşıyayız. Önlem almak zorundayız. Hangi işi yaparsak yapalım ahlaklı yapmak zorundayız. Sancaktepe’de de kentimizi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz" dedi.

 

 

Konuşmaların ardından Afet İşleri Müdürlüğünce eğitim verilen öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi. Panelde, deprem riskleri, yapı güvenliği, kentsel dönüşüm çalışmaları ve afetlere karşı alınması gereken önlemler masaya yatırıldı. Moderatörlüğünü İnşaat Mühendisleri Odası’ndan Zafer Demir’in yaptığı panelde, Prof. Dr. Haluk Eyiğidoğan, Prof. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu, İnşaat Mühendisi Serhan Kaya, Sancaktepe Belediyesi Afet İşleri Müdürü Aykut Uzun, Sancaktepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Banu Vural ve Deprem Bilim Uzmanı Dr. Üstün Kıyak gibi uzman isimler konuşmalar gerçekleştirdi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Sancaktepe Belediyesi' Bilinci Paneli

CHP MİLLETVEKİLİ CEMAL ENGİNYURT AMASYA'DA

AMASYA'DA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM POLİTİKA BELGESİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Amasya Üniversitesi 16. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri başladı

10. ÜSKÜDAR KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, İBB Atlı Zabıta Birimi ile denetim yaptı

Esenyurt Belediyesi’nden vatandaşlara tam destek!

AK Parti Kartal İlçe başkanlığı Özel Türkiye Beyazay Derneği Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÜSKÜDAR’DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Başkan Mesut Kösedağı, 23 Nisan temsili devir töreni kapsamında başkanlık koltuğunu devretti.

23 Nisan Sarıyer'de coşkuyla kutlanmaya başladı

Zeytinburnu Kültür Sanat,

ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15 - 22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri Amasya Yavuz Selim Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başladı

CHP’li Enginyurt’tan Başkan Sevindi’ye ziyaret

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avusturya'ya mağlup oldu

SARIYER'de mahalleleri birleştirelim! Yazan Varol KISA

Sancaktepe’de hizmet dolu 1 yıl

AMASYA VALİLİĞİ DUYURU

ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI

GAZİOSMANPAŞA’DA SOKAK HAYVANLARI İÇİN GOPVET YOLA ÇIKTI

CHP Kağıthane Meclis Üyesi Ali Ateş "Bu ilçeyi bu hale getiren sizlersiniz!"

KARTAL İLÇESİNDE HALKA YAKIN BAŞKAN HAYDAR GÖKSOY

Amasya'da Türk Polis Teşkilatının 180. kuruluş yıldönümü kutlandı

Kartal Belediyesi İhale yolsuzluğu iddiaları Ulusal basın'da, İBB Meclis Üyesi Adem Yıldız anlattı!

Çocuklar ve gençler, 13 Nisan’da Bağlarbaşı Kültür Merkezi avlusunda başlayacak Mini Fest 2 etkinliğiyle unutulmaz anlar yaşayacak

AMASYA BAROSU 5 NİSAN AVUKATLARI GÜNÜ "HUKUKA SAYGI" YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

Amasya Vali Bakan ile Eşi Hanımefendi, Otizm Farkındalık Günü Programında

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: Eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar birçok alanda otizmli bireylerimizin hayatına dokunan projeleri hayata geçiriyor,

Çubuk Belediyesi'nden 110 Milyonluk Yatırım

YOLSUZLUK VE RANT DÜZENİ ÜZERİNE

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.