Tarih: 03.05.2024 18:23

SARIYER BELEDİYESİ’NDEN İHTİYAÇ SAHİBİ KOMŞULARINA YARDIM ELİ / İstanbul Gazetem Sarıyer

Facebook Twitter Linked-in

SARIYER BELEDİYESİ’NDEN İHTİYAÇ SAHİBİ KOMŞULARINA YARDIM ELİ 


Sarıyer Belediyesi, ihtiyaç sahibi komşularına nakdi yardım desteğinde bulunmaya devam ediyor.  Yıl içerisinde kişiye bir defaya mahsus yapılan yardımlar, istisnai durumlarda iki kere verilebiliyor. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’nun, “Komşularımızın her ihtiyacında yanlarında olacağız” talimatıyla çalışmalarını sürdüren Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde nakdi yardım ile ilgili başvurular alınmaya devam ediyor. Başvurularda geçen yıla göre yüzde 10’luk bir artış gözlemlendi
Sarıyer Belediyesi, ekonomik krizden olumsuz olarak etkilenen ve temel ihtiyaçlarına ulaşma konusunda zorluk yaşayan aileler için nakdi destek vermeye devam ediyor. Yılda bir defaya mahsus olmak üzere yapılan maddi yardım için Sarıyer’de ikamet eden 18 yaşını doldurmuş ihtiyaç sahibi vatandaşlar sigorta dökümü, tapu kaydı, araç kaydı ile Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın birinci katında bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yaparak bu hizmetten yararlanabiliyor. Gizlilik kararı olan durumlar, doğal afet, engellilik ve evdeki engelli birey sayısı, çocuk sayısı gibi bazı istisnai durumlarda ise vatandaşlar bu hizmete ikinci kez başvurabiliyor. Sarıyer Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuran 65 yaş üstü ise bu hizmetten yılda iki kez yararlanabilmek için başvurularını yaparken, yakın zamanda faaliyete başlayacak Hanife Füsun Ürkmezgil Sahra Mutfağı ve Aşevi için de kayıt yaptırabiliyorlar. 


“BAŞVURULARDA ARTIŞ VAR”
Sarıyer Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirten Sosyal Hizmet Uzmanı Yegane Berfin Aydıner, “Vatandaşlarımızın başvuru yapabilmesi için Sarıyer sınırları içerisinde ikamet etmesi, 18 yaşını doldurmuş olması ve Türk Vatandaşı olması gerekiyor. İlk kez başvuru yapacak vatandaşlarımız; sigorta dökümü, tapu kaydı, araç kaydı ile birlikte Başkanlık binamızın birinci katında bulunan Sosyal İşler Müdürlüğümüzü ziyaret edebilirler. Başvuru oluşturduktan sonra sosyal destek uzmanı arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yapıyorlar.  İncelemelerin ardından gizlilik ilkesi esas alınarak bir rapor oluşturuluyor. Belediyemiz bünyesinde oluşturulan ilgili komisyona sunuluyor ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza maddi yardım sağlanıyor. Geçtiğimiz yıl Ocak-Mayıs ayları arasında belediyemize 818 kişi başvurmuş, incelemeden geçmiş ve maddi yardım almaya hak kazanmışlar. Bu yıla baktığımızda yüzde 10 oranında bir artış gözlemliyoruz” dedi.
 

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE KOMŞULARIMIZA DESTEK OLACAĞIZ”


Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’nun “Elimizden geldiğince komşularımıza destek olacağız. Komşularımızın her ihtiyacında yanlarında olmalıyız” talimatı doğrultusunda yürütülen çalışmalarda kanunlar ve yönetmelikler esas alınıyor ve kriterlere uyan tüm vatandaşlara bu hizmet veriliyor.  


SARIYER BELEDİYESİ’NDEN İHTİYAÇ SAHİBİ KOMŞULARINA YARDIM ELİ  / İstanbul Gazetem Sarıyer




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —