Tarih: 12.07.2022 14:27

Srebrenitsa Soykırımının Şehitleri, Kartal’da Anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Kartal Belediyesi, Avrupa’nın kalbinde, Sırp ordusunun Bosna-Hersek’in doğusunda bulunan Srebrenitsa’yı işgal ederek, 8 binin üzerinde Boşnak sivili katledişinin 27’nci yılı dolayısıyla bir anma programı düzenledi.

Kartal Meydanı’ndaki Srebrenitsa Boşnak Soykırımı Anıtı’nın önünde gerçekleştirilen anma programına; Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekilleri Akif Hamzaçebi ve Yüksel Özkan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İl Yönetimi, Kartal Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Oktay Aksu, Anadolu Yakası Bosna-Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden, CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Anma programı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlere saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın devamında, Srebrenitsa Soykırımı’nda yaşananların konu edildiği bir belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

    Anma programında konuşan Kartal Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Oktay Aksu, Kartal Belediyesi ailesinin her zaman Bosnalılar’ın yanında olduğunu belirterek; “Kartal Belediyesi ailesi olarak her zaman Bosnalı kardeşlerimizin yanındayız. Bugün, aynı acıların tekrar yaşanmaması için bu anma programlarını düzenliyor ve çok önemsiyoruz. Dünya siyasetinde, aynı coğrafyada benzer acıların yaşanmaması için çok dikkatli olmak ve buna göre önlemlerimizi almak zorundayız. Bir kez daha Bosna’da hayatını kaybeden soydaşlarımızı rahmetle anıyor, kederli ailelerine sabır diliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —