SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN!

Üsküdar Belediyesi Kamuoyuna Açıklama yaptı

Üsküdar Belediyesi Kamuoyuna Açıklama yaptı

ÜSKÜDAR / İSTANBUL GAZETEM

Basına ve Kamuoyuna,

 

Bazı basın yayın organları ile sosyal medya mecralarında, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk aleyhine ve yine çeşitli siyasi parti liderleri ile temsilcilerine yönelik olarak eleştiri sınırlarını aşan aşağılayıcı veya kamu görevlilerinin ödev ve sorumlulukları ile bağdaşmayan nitelikte beyanları ve paylaşımları olduğu iddiasıyla belediyemizde çalışan bir kamu görevlisinin halen daha Belediyemizde istihdam edildiğine yönelik haber ve eleştirilere yer verilmiştir.

 

Belediyemiz, kamu kaynağı kullanarak, kamu hizmetleri yerine getirmekte olup, tüm yönetici ve personeli ile anayasa ve yasalara uymakla yükümlü bir kamu kurumudur. Bu kapsamda, söz konusu haberlerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

 

1. İddialarda adı geçen kamu görevlisi, 2024 yerel seçimlerinden önce, 15 Ekim 2013 tarihinde işe alınarak devlet memuru olarak istihdam edilmeye başlanmıştır.

 

2. Anılan kamu görevlisinin daha önceki tarihlerde yaptığı beyanları ve paylaşımları nedeniyle hakkında disiplin soruşturması yapılmış, disiplin ihlalinin karşılığı olarak memurluktan çıkarılma cezası ile cezalandırılması gerektiği kanaatiyle gereğinin takdiri için soruşturma dosyası tamamlanarak bu cezayı vermeye yetkili kurum olan İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna dosyası 22/01/2025 tarihinde gönderilmiştir. Bundan sonraki süreç yasal mevzuat uyarınca İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin kurulunca karara bağlanacaktır.

 

3. Bununla birlikte anılan kamu görevlisinin bir televizyon kanalında ve sosyal medya hesabı üzerinden disiplin yaptırımı gerektiren davranış, beyan ve paylaşımlarına devam ettiği iddiası nedeniyle bunlar hakkında da ayrı bir disiplin soruşturması başlatılmış olup, disiplin soruşturmasına konu paylaşım ve iddiaların ağırlığı ve yoğunluğu dikkate alınarak disiplin soruşturması tamamlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılması başkanlıkça uygun görülmüş ve tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir.

 

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

 



Üsküdar Belediyesi Kamuoyuna Açıklama yaptı

BAŞKAN AKSU YILLARDIR HAYAL OLANI, SARIYER İÇİN GERÇEKLEŞTİRDİ

Şişli Belediyesi Kamuoyuna Açıklama yaptı

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN 3. KENT LOKANTASI HİZMETE GİRDİ

Şile Bezi El Dokuma Tezgahlarının Sesi Halk Eğitim Merkezinde Duyulmaya Devam Ediyor!..

Küçükçekmece Belediyesi, Ramazan’ın bereketini ilçedeki 5 ayrı noktada kurduğu iftar sofraları

Başkan Balcıoğlu, Büyükçavuşlu Mahallesi’nde İftar Programına Katıldı

BAŞKAN ÇAYKARA’DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Varol Kısa 8.500 kişiyle canlı yayında youtube de rekor kırdı, konu AK Parti Sarıyer oldu

Başkan Aksu, Ordulu Hemşerileriyle İftarda Buluştu

Sarıyer Belediyesinde ders gibi meclis toplantısı yapıldı. Öğretmen Meltem Pir !

Sarıyer'de "İz Bırakan Kadınlar Projesi

Beylikdüzü Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Her Gün 3 Bin Kişiye İftar Yemeği

Başkan Akpolat, Adalar Mimoza Festivali ‘Mimofest’ için ürünleri kendi elleriyle hazırladı

Üsküdar Belediyesi, Ünalan Mahallesi’nde Kent Lokantası ve Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında

Ümraniye Belediyesi Ramazan Çadırı kurdu

Sarıyer Spor 1 - Kastamonu Spor 1

Galatasaray: 3 - Kasımpaşa: 3

Beşiktaş: 2 - Kayserispor: 0

Giresun Belediyesi Ramazan programı

Fiolas, yeni parfüm koleksiyonunu tanıttı

PUMA Speedcat’in dönüşü, hız, stil ve modanın buluştuğu unutulmaz geceyle kutlandı

Ramazan günlerinde, Abdullah Ağırkan 50 ailenin yüzünü güldürdü

Sarıyer haberleri, neden tek gazete İstanbul Gazetem

RAMAZAN’IN BEREKETİ VE COŞKUSU GAZİOSMANPAŞA’YI SARDI

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NE AVRUPA KONSEYİ’NDEN ÖDÜL

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.