Tarih: 14.10.2024 11:15

Zeytinburnu Kültür Sanat’ta sanatseverleri bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Bu hafta birbirinden güzel etkinlikler Zeytinburnu Kültür Sanat’ta sanatseverleri bekliyor. Her sezon olduğu gibi bu sezon da Zeytinburnu Kültür Sanat, çeşitli söyleşi ve seminerlerin yanı sıra; sergi, sinema, tiyatro, çocuk tiyatrosu ve konser kategorilerinde birçok etkinliği sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. İşte bu haftanın kültür sanat takvimi:

 

SİNEMA: Cesur Balina Katak

Gösterim Tarihleri: 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 Ekim

Gösterim Saatleri: 13.30, 16.00, 19.00

 

Cesur Balina Katak, büyük olduğunu kanıtlamak ve çok sevdiği büyükannesinin son dileğini yerine getirmek için tehlikeli bir yolculuğa çıkan küçük bir balinanın hikâyesini konu ediyor. Katak, Kanada’daki St. Lawrence Nehri’nin sularında huzur içinde yaşayan genç bir balinadır. Akranlarının hepsi beyaza dönse de hala gri olarak kalan Katak, arkadaşlarının zorbalığına uğrar. Katak, büyüdüğünü kanıtlamak ve çok sevdiği büyükannesinin son dileğini yerine getirmek için Büyük Kuzey’e tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Yol boyunca ölümcül canavarlarla karşılaşan ve beklenmedik arkadaşlar edinen Katak, bu süreçte cesur olmak için büyük olmaya gerek olmadığını öğrenir.

 

SÖYLEŞİ: Mimarlık ve Yaşam

Sunan: Dr. Olcay Aydemir

Konuk: Hasan Karakaya

14 Ekim Pazartesi // 19.30

 

İnsanoğlunun barınma ihtiyacı ile başlayan mimarlık, fiziksel olarak bugün eğitimden sağlığa, ekonomiden ticarete kadar hayatın tüm kademelerinde karşılık bulur. Bu fiziksel süreci sosyal, kültürel, iktisadî ve çevresel parametrelerden ayrı tutmak imkânsız. Dr. Olcay Aydemir’in sunduğu “Mimarlık ve Yaşam” söyleşisinde özellikle tarihî bir kent olan İstanbul’da mimarlığın farklı boyutları ele alınıyor. Ekim ayında Mimarlık ve Yaşam programında Dr. Olcay Aydemir, Hasan Karakaya’yı konuk ediyor.

 

SÖYLEŞİ: Peyam-i Garb

Sunan: Aykut Ertuğrul

Konuk: Nabi Avcı

15 Ekim Salı // 19.30

 

Peyam-i Garb, insanların iletişim kurmakta, birbirini anlamakta her gün biraz daha zorlandığı; üzerinde ve üzerine konuşulan ortak sembollerin gitgide buharlaştığı çağımızda, Wittgenstein’ın ifadesiyle “dilinin ve dünyasının sınırları” birbirine yakınlaşan bir topluluk inşa etmeyi amaçlıyor. Çünkü birbirinin okuduğu kitaplardan, izlediği filmlerden, temaşa ettiği eserlerden haberdar fertlerden müteşekkil küçük ya da büyük bir toplulukta bulunmak tam da bu günlerde dünyanın en zor ve anlamlı eylemi sayılabilir. Her bir dinleyicinin müşahhas entelektüel deneyimiyle; biricik okurluk macerasıyla kıymetli sayılacağı Peyam-i Garb’ta Nabi Avcı, Aykut Ertuğrul’un moderatörlüğünde her ay bir kitaptan; filmlere, şarkılara, resimlere, Türkiye ve dünyadaki edebiyat ve sanat olaylarına serâzat uzanan bir sohbet yürütecekler. Kelimelere, kavramlara,

düşüncelere, kitaplara doğru yapılan her yolculuk şahsi, büyük ve gizemlidir. Bu yolculuğa hepiniz davetlisiniz.

 

SEMİNER: Uygarlık Tarihi

Prof. Dr. İsmail Coşkun

16 Ekim Çarşamba // 19.30

 

Modern uygarlığın, diğer bir deyişle Avrupa medeniyetinin tarih içindeki serüveni, belirli kırılma ve tecrübe alanlarına odaklanılarak eleştirel bir okumaya tabi tutuluyor. Konuşma dizisi boyunca Avrupa’nın öyküsü tarihsel bir açıklama içinde ele alınırken, modern uygarlığın günümüz görünümlerinin tarihi kaynaklarına işaret ediliyor. Avrupa uygarlığının kırılma alanlarını dünya tarihi ile ilişki içinde açıklayan; günümüz dünyasına, uygarlık hallerine, gerilimlerine ilişkin yeni sorular sormayı amaçlayan programda bu ayın konusu “Bir Disiplin Olarak Uygarlık Tarihinin Öyküsü” olacak.

 

SİNEMA: Altın Gaga ve Macera Çetesi

Gösterim Tarihleri: 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 Ekim

Gösterim Saatleri: 13.30, 16.00, 19.00

 

Altın Gaga ve Macera Çetesi, yardıma ihtiyacı olan bir şehri kurtarmak için mücadele eden Altıngaga ve çetesinin maceralarını konu ediyor. Altıngaga, tavukların arasında büyüyen, küçük sevimli bir kartaldır. Kendisine uçamayacağı söylenen ve buna inanıp artık uçamayacağını düşünen Altıngaga’nın en büyük isteği tanınmaktır. İçgüdülerinin peşinden giden Altıngaga, uçmayı öğrenince, kız kardeşiyle birlikte bazı sırları çözmek için Kuşlar Şehri’ne gitmeye karar verir. Ekibi ile birlikte Kuşlar Şehri’ne giden Altıngaga, orada yardıma muhtaç bir şehirle karşılaşır. Artık Altıngaga ve arkadaşlarının yeni görevi bu şehri kurtarmaktır.

 

PANEL: Tâhirü’l-Mevlevî Paneli

Moderatör: Prof. Dr. Ahmet Atillâ Şentürk

Konuşmacılar:

Prof. Dr. Mehmet Atalay

Prof. Dr. Mustafa Koç

Prof. Dr. Cihan Okuyucu

18 Ekim Cuma // 19.30

 

Tâhirü’l-Mevlevî, benzerine pek rastlanmayacak nevi şahsına münhasır bir kültür insanı. Farklı özellikleriyle dikkat çeken özel karakteri, şairliği ve hem madden hem manen temsil ettiği anlayış Tâhirü’l-Mevlevî panelinde değerlendiriliyor. Moderatörlüğü Prof. Dr. A. Atillâ Şentürk üstlenirken Prof. Dr. Mehmet Atalay, Prof. Dr. Mustafa Koç ve Prof. Dr. Cihan Okuyucu konuşmalarıyla panele katkıda bulunuyor.

 

NAĞMEDÂR: 3 Nefes

19 Ekim Cumartesi // 15.00

Yer: Merkezefendi Dârülkurrâsı

Neyzen:

Başar Dikici

İbrahim Tümsekyiğit

İlkin Dinletir

ÇOCUK TİYATROSU: Hazine Adası

Gösterim Tarihi: 20 Ekim Pazar

Seanslar: 13.00, 15.00

 

Martin’in en büyük hayali denizci olmaktır. Bir gün dünyanın en ünlü denizcisi Kaptan Korsan’ı görmek için limana gelir. Tayfalara yakalanmamak isterken saklandığı fıçıyla birlikte gemiye yüklenir. Kaptan Korsan’ın gemisi Barbaros Hayrettin Paşa’nın hazinesini bulmak için denize açılır ancak büyük bir fırtınaya yakalanır. Fırtınadan sonra gözlerini Hazine Adası’nda açan Kaptan Korsan’ı, Kanca El kurduğu tuzakla esir alır ve binbir zorlukla elde ettiği hazine haritasını ele geçirir. Tüm olanları gören Martin, Kanca El hazineyi bulmaya gidince fıçıdan çıkar ve Kaptan Korsan’ı kurtarmaya karar verir. Bu zorlu yolculukta Martin’in yardımınıza ihtiyacı olacak.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —